Fotopäev naistepäeva ootuses

Laupäeval viisin läbi oma esimese fotopäeva, mille raames jõudsin teha kuus 30-minutilist fotosessiooni. Pildid said modellid juba järgmisel päeval. Pildistasime Colibri fotostuudio taustasaalis (www.colibri.ee).

See formaat meeldis mulle endale väga. Muidugi tänu modellide punktuaalsusele püsisime ka kenasti graafikus :) Kartsin, et tuleb ikka väike ajanihe sisse.


Milliseid huvitavaid avastusi pakkus see kogemus?

Sain järjekordse kinnituse, et plaan ja visioon võib olla küll paigas, kuid see, mis kohapeal hakkab toimuma on alati ootamatus. Nii jõudsimegi sinna, et peale 2. fotosessiooni muutsime planeeritud heleda tausta hoopis mustaks taustaks ära. Ja mul on väga hea meel, et seda tegime, sest see taust töötas just imeliselt nende modellide puhul. Kõrvaltvaataja jaoks võib see näida pisikese muutusena, aga tegelikult me vahetasime koos värviga ka fotosessiooni meeleolu. Kui enne olime romantilises ja pastelses tonaalsuses, siis peale vahetust läksime üle sensuaalsemat ja julgemat eneseväljendust avastama, mis muidugi tähendas ka minu jaoks kiiret ümberlülitumist.


Mulle meeldis kogeda ja tunnetada modellide erinevaid energiaid ja ka seda, kuidas nad ennast kaamera ees tunnevad. Kui nad on minu kaamera ees, näen ma ainult nende ilu, unikaalsust ja kordumatust. Mul lülitub välja perfektsionismi filter, mis on osaliselt ka meie ühiskonna standardite poolt ajju genereeritud, ja minu ees avaneb unikaalne maailm inimese kehastuses. Just sellepärast pooldan ka töötlemise osas naturaalsust ja loomulikust ja väldin liigset retušeerimist - see on minu jaoks sama, mis tungida sisse võõrale maale* . Ma hea meelega olen vaatleja ja ilu esiletooja.


*Btw, ma ei ole üldse retušeerimise vastu :)


Kas korraldaks veel?

Kindlasti on fotopäevi veel tulemas. Juba tekkivad uued ideed, et võiks teha mustvalgefoto päeva, miks mitte piknikuteemalist või muusikast inspireeritud fotopäeva. Ka teie ideed on väga teretulnud ja oodatud.


Soovin teile ilusat naistepäeva, kallid! Hoidke ja kostitage ennast kõige paremaga!